Cursusaanbod

In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig mensen die moeite hebben om alle interne en externe prikkels die ze krijgen te verwerken. Ze geven aan een enorme druk te ervaren door wat ze allemaal “moeten” en wat blijkbaar van hen wordt verwacht. Ze blijken vaak een enorme belangrijke rol te vervullen in de zorg voor en over anderen, voelen daarbij vaak precies aan wat nodig is en verliezen ondertussen zichzelf daarin. Ze raken ondergesneeuwd en gefrustreerd.

Ze menen vaak niet begrepen te worden en houden hun mening dan maar liever voor zich, waardoor ze in een zichzelf versterkende negatieve spiraal terechtkomen. Helaas gaat dit maar al te vaak samen met gevoelens van eenzaamheid en depressiviteit en komen de kansen en kwaliteiten van de hoogsensitieve persoon er onvoldoende of totaal niet meer uit.

Ik heb een aantal cursussen ontwikkeld voor de HSP. Omdat ik denk dat het anders kan en dat een heleboel leed voor de HSP in zichzelf en in relatie tot werk en de partnerrelatie voorkomen kan worden. Dit gezien de stress die dit geeft en mogelijke burnout of bore-out en dus de kans op psychisch en (langdurig) verzuim.

In de cursussen (zie verder) wordt uitleg gegeven wat HSP is en hoe om te gaan met Hyper-gevoeligheid. In de dagelijkse praktijk blijken veel hypergevoelige mensen zich aan te melden bij psychologen en psychiaters, maar:

HSP is geen stoornis

Het is een specifieke gevoeligheid die mensen zoals jij soms anders maakt dan de meeste anderen.

Natuurcoaching, CursusaanbodEen HSP moet geen therapie volgen maar in combinatie met gelijkgestemden in een cursus leren omgaan met zijn/haar unieke eigenschappen. Als dit je wel aanspreekt lees dan verder.

Cursusaanbod